ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie-concurs a brazilor de Crăciun a fost deschisă în capitală

18:16 | 24.11.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. La Chişinău a fost inaugurată astăzi cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei-concurs a brazilor de Crăciun, organizată de proiectul Arterapia al Asociaţiei K Lumea, şi care va putea fi admirată pînă la 17 decembrie,  informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 40 de brazi originali, realizați de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Tehnică a Moldovei, precum și de artişti liberi profesioniști.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi la Chişinău, Viorica Nagacevschi, unul dintre organizatorii evenimentului, a menţionat că expoziția „Balul Brazilor” își deschide larg ușile, iar datorită ei, în capitală începe să se simtă atmosfera de Crăciun.

„Expoziția se va desfășura în două etape: timp de 2 săptămîni, brazii vor fi expuși și prezentați tuturor vizitatorilor, aceștia vor putea vota 3 brazi favoriți. În ultima săptămînă, de pe 11 pînă la 17 decembrie, doar 10 brazi vor pleca în incinta Hotelului Radisson, pentru a fi vizitați și de un alt public. Acolo brazii vor fi licitați. Insistăm să vină cît mai multă lume, cîți mai mulți copii, pentru a încuraja acești studenți talentați să facă lucruri frumoase”, a mai spus Viorica Nagacevschi.

Expoziția are loc într-o casă la sol de pe str. Dosoftei, 100, între orele 10:00 și 20:00. Copiii pînă la 12 ani vor intra gratuit, iar maturii vor achita 15 lei.

Prima ediţie a Brazilor de Crăciun a avut loc în decembrie 2011 şi a fost concepută ca un concurs de design între studenţii de la instituţiile cu profil artistic din ţară. Pe parcursul celor 5 ediţii, echipa K Lumea a oferit şansa de a-şi expune lucrările la peste 300 de tineri artişti. Aceştia  s-au bucurat de primele aprecieri ale publicului, au început să creeze pe cont propriu, au cîştigat premii financiare pentru achitarea studiilor şi rechizitelor, au primit echipamente. 

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16009388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!