ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost inaugurat Tîrgul Caritabil de Crăciun, ediţia a XX-a

13:07 | 03.12.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. La Centrul  Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” se desfăşoară, pe parcursul zilei de  astăzi, Tîrgul Caritabil de Crăciun, ediţia a XX-a. Evenimentul este organizat de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova (CIFM), din care fac parte soţiile ambasadorilor acreditaţi la Chişinău şi femei de afaceri din comunitatea locală, informează MOLDPRES. 

La deschiderea Tîrgului au fost prezenţi Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova şi reprezentanţi ai Ambasadelor acreditate în ţara noastră. 

Potrivit Mariei Marinuţa, copreşedinte al CIFM,  actualul tîrg,  desfăşurat în ajunul sărbătorilor de iarnă,  are drept obiectiv de a colecta fonduri pentru proiectele locale de caritate şi acest lucru este posibil datorită Ambasadelor acreditate în ţara noastră. Astfel, vizitatorii vor putea procura diferite cadouri, produse de artizanat ş.a., precum şi vor gusta  din bucatele tradiţionale ale ţărilor participante. 

De asemenea, pe parcursul desfăşurării Tîrgului va fi organizată o tombolă cu premii, un  variat program artistic şi de divertisment,  la care vor participa vedete autohtone.

La ediţia din acest an, CIFM speră să colecteze pentru acţiuni de caritate peste 45 de mii de dolari SUA, iar principalii beneficiari vor fi Centrul SOS Autism din Chișinău, Centrul de drept pentru femei din R. Moldova, victime ale violenţei domestice, Asociația “Neoumanist”, Centul Răsărit Day din Străşeni şi Centrul pentru persoane cu nevoi speciale din Hîncești. 

Ediţia a XX-a a Tîrgului Caritabil de Crăciun este organizată cu contribuţia a 25 de Ambasade şi organizaţii internaţionale, precum şi a 10 ONG-uri din R. Moldova. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

img16009642

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!