ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-au desfășurat, în premieră, consultări politice moldo-canadiene

14:30 | 07.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Secretarul general al ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatol Vangheli, a primit-o astăzi pe Alison LeClaire, director general pentru Europa de Est din cadrul ministerului Afacerilor Externe al Canadei, relatează MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb consistent de opinii cu privire la stadiul actual al colaborării dintre Republica Moldova și Canada, evoluțiile din regiune, implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, cît și perspectivele de dinamizare a relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes comun.

Vizita Alison LeClaire la Chișinău a prilejuit desfășurarea, în premieră, a consultărilor politice moldo-canadiene. Evenimentul a oferit o bună ocazie pentru trecerea în revistă a evoluțiilor în dialogul politic, cooperarea pe dimensiunea parlamentară, proiectele de asistență implementate de partenerii canadieni în Republica Moldova, susținerea reciprocă în cadrul organizațiilor internaționale, importanța consolidării cadrului juridic bilateral și perspectivele de ascensiune a cooperării comercial-economice.

În context, părțile au convenit asupra semnării Acordului privind protejarea și promovarea investițiilor, intensificarea vizitelor bilaterale la nivel înalt și desfășurarea mai multor evenimente de celebrare a celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice, pe parcursul anului 2017.

(Editor A. Răileanu)

img16009743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!