ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul agreat al Canadei a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la Chișinău

17:06 | 08.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării europene Anatol Vangheli l-a primit, astăzi, pe ambasadorul agreat al Canadei în Republica Moldova Kevin Hamilton, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.  

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la modalităţile de avansare a dialogului bilateral în diverse domenii de interes comun, proiectele de asistență implementate de partenerii canadieni în Republica Moldova, importanța consolidării cadrului juridic bilateral şi sporirii volumului schimburilor comercial-economice dintre ţările noastre. La fel, a fost convenită semnarea Acordului privind protejarea și promovarea investițiilor străine (FIPA), intensificarea vizitelor bilaterale la nivel înalt și desfășurarea mai multor evenimente de celebrare a celei de-a 25-a aniversări a relațiilor bilaterale Republica Moldova–Canada, pe parcursul anului 2017. Cei doi oficiali au salutat desfăşurarea recentă, la Chişinău, a consultărilor politice moldo-canadiene, cu ocazia vizitei în Republica Moldova a directorului general pentru Europa de Est din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Canadei Alison LeClaire. 

La finele întrevederii, secretarul general Anatol Vangheli l-a asigurat pe Ambasadorul Kevin Hamilton de toată susţinerea autorităţilor moldoveneşti pe perioada exercitării mandatului său.

(Editor M. Jantovan)

img16009804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!