ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova au început Zilele Filmului German

10:49 | 10.12.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Cinci filme artistice vor fi proiectate în cadrul celei de-a VII-a ediții a Zilelor Filmului German, care au început ieri la Centrul Cultural ”Odeon”. Festivalul se va desfășura pînă la 11 decembrie, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German ”Akzente” cu sprijinul Ambasadei Germaniei de la Chișinău și al Institutului Goethe de la București.

Solicitată de MOLDPRES, directorul Centrului Cultural ”Akzente”, Corina Gîrlă, a menționat că, ajuns la cea de-a VII-a ediție, Festivalul Filmului German a devenit o tradiție.

Potrivit sursei citate, din cele cinci proiecții, trei sînt pentru maturi și altele două - pentru copii și adolescenți. Evenimentul de inaugurare a început cu drama artistică „Drumul Crucii” de Dietrich Brüggemann. Filmul descrie povestea Mariei de 14 ani care trăiește în două lumi. Ea este o adolescentă cu interese tipice, pe de altă parte însă, ea și familia ei, urmează învățăturile frăției Pius XII și împărtășesc interpretarea lor tradiționalistă a catolicismului. Orice crede și face Maria, trebuie să fie supus probei în fața lui Dumnezeu. Filmul abordează un subiect sensibil - fanatismul religios, cu care se confruntă în viața de zi cu zi o familie.  

Prezent la eveniment, șeful-adjunct al Ambasadei Germaniei la Chișinău, Florian Seitz, a subliniat pentru agenție că cele cinci proiecții sînt realizate în anii 2014-2016 și abordează diverse subiecte din viața contemporană.

Astăzi, la ora 16.00, în cadrul festivalului, va fi proiectat filmul ”Rico, Oskar și umbrele misterioase”, în regia lui Neele Leana Volimar, iar la ora 18.00 - filmul ”Supraeu și tu” de Benjamin Heisenberg. Festivalul se va încheia mîine cu proiecțiile ”Aventurile lui Nelly” (ora 16.00) de Dominik Wessely și ”Nici un sistem nu e sigur” de Baran bo Odar (ora 18.00).

Filmele sînt titrate în limbile română și rusă.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16009866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!