ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandru Gaţcan a fost desemnat al doilea an consecutiv cel mai bun fotbalist

07:52 | 12.12.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Mijlocaşul echipei naţionale şi al formaţiei ruse FC Rostov, Alexandru Gaţcan (32 de ani), a fost desemnat ieri, la tradiţionala „Gală a fotbalului”, al doilea an consecutiv cel mai bun jucător al anului, relatează MOLDPRES.

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfășurată, însă a transmis un mesaj de mulțumire. ”Mulțumesc de apreciere. Voi depune eforturi pentru ca echipa națională să obțină rezultate bune”, a spus fotbalistul. Trofeul a fost înmînat fratelui său.

Cei mai buni jucători pe posturi, aleși de experți, sînt următorii: Radu Mîțu (portar, Milsami Orhei), Veaceslav Posmac (fundaș, Dacia Chișinău), Gheorghe Andronic (mijlocaș, Milsami), Igor Bugaiov (atacant, Zaria), Daniel Subotic (golgheter, Sheriff Tiraspol). 

Trofeul ”Fair play” a fost acordat echipei Dacia. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Andrian Lașcu, membru al echipei naţionale. Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Andrei Negară. Trofeul ”Cea mai bună jucătoare” a fost înmînat Anei Zatușevscaia. Cel mai bun antrenor a devenit Andrian Sosnovschi (Milsami Orhei). "Acesta este primul meu trofeu individual în carieră. Sper să nu fie ultimul", a declarat tehnicianul. Trofeul „Nicolae Simatoc” i-a fost oferit lui Igor Dobrovolschi. Cel mai bun arbitru a fost desemnat Alexandru Tean.

Alexandru Gaţcan a disputat 54 de meciuri pentru selecţionata Moldovei şi a marcat patru goluri. La FC Rostov este căpitan, iar echipa a avut o evoluție bună în Liga Campionilor. El a mai fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean și în 2013.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16009882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!