ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Haga au avut loc consultări politice moldo-olandeze

09:18 | 15.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. La Haga au avut loc ieri consultări moldo-olandeze la nivel de viceminiştri ai afacerilor externe. Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari, iar cea olandeză de directorul general pentru afaceri politice Andre Haspels, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul consultărilor a fost abordat un spectru larg de subiecte privind cooperarea moldo-olandeză, în special, dimensiunea integrării europene a Republicii Moldova, cît şi aspecte ce ţin de securitatea regională şi reglementarea conflictului transnistrean. 

Părțile au salutat evoluția dialogului politic bilateral, evidențiind interesul comun pentru extinderea acestuia în diverse domenii de cooperare. 

În contextul evaluării progreselor înregistrate în procesul implementării Acordului de Asociere, inclusiv a componentei DCFTA oficialii au trecut în revistă principalele obiective pentru următorul Summit al Parteneriatului Estic, care se va desfășura în anul 2017. 

În cadrul agendei sale de lucru la Haga, viceministrul Daniela Morari a avut o întrevedere la Parlamentul olandez cu membrii comisiilor parlamentare pentru politică externă și pentru afaceri europene. Deputații olandezi au reiterat sprijinul Regatului Țărilor de Jos în realizarea procesului de reforme în țara noastră, confirmînd, în același rînd, că Republica Moldova rămîne a fi printre statele care beneficiază, în mod prioritar, de asistenţă pentru dezvoltare. Totodată, a fost menționat interesul pentru intensificarea contactelor şi dialogului interparlamentar.

(Editor M. Jantovan)

img16009986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!