ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va iniția negocieri cu Columbia privind abolirea regimului de vize

17:27 | 21.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a decis în ședința de astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Columbiei privind abolirea regimului de vize de scurtă ședere, de pînă la 90 de zile, pentru titularii de pașapoarte ordinare, informează MOLDPRES.

Proiectul a fost propus de Columbia și se încadrează în categoria tratatelor interguvernamentale care reglementează condițiile de intrare, ședere și de tranzitare a teritoriilor celor două state de către titularii pașapoartelor ordinare, legitimațiilor de membru al echipajului unei nave și carnetului de marinar. Acordul urmează a fi încheiat pe o perioadă nedeterminată.

Potrivit raportului Comisiei Europene din 29 octombrie 2014, Columbia a îndeplinit criteriile necesare pentru a demara negocierile unui acord privind liberalizarea regimului de vize cu UE. Regimul liberalizat a intrat în vigoare la 3 decembrie 2015.

În iulie 2016 Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Columbiei au inițiat negocierile privind abolirea regimului de vize pentru titularii pașapoartelor diplomatice, de serviciu și oficiale.

Cetățenii Republicii Moldova pot intra fără vize în circa 70 de state.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img16010163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!