ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii scriitori din UTA Gagauz-Yeri au lansat o campanie de caritate de Crăciun

10:53 | 23.12.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. “Să ajuţi – este simplu” este genericul unei acţiuni de caritate de Crăciun, lansată de Uniunea scriitorilor tineri din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

“Sărbătorile de iarnă sînt cele mai dorite din an, cînd fiecare aşteaptă o minune. Scopul nostru este să avem grijă în aceste zile de persoanele singuratice şi cele nevoiaşe”, se spune într-o adresare a scriitorilor începători din autonomie, citată de gagauzinfo.md.

Iniţiatorii acţiunii de binefacere vor colecta mijloace băneşti, cadouri pregătite sau pachete cu alimente. Toate acestea vor fi distribuite pensionarilor singuratici, familiilor cu mulţi copii, celor cu situaţie financiară precară etc.

Pe lîngă cadouri, pentru beneficiari vor fi organizate şi minispectacole de sărbătoare. “Am pregăti programe  cu colinde, cîntece şi versuri, pentru că fiecare trebuie să aibă parte de sărbătoare indiferent de vîrstă şi situaţie”, au afirmat organizatorii.

Campania de Crăciun “Să ajuţi – este simplu” se află la cea de-a doua ediţie, iar anul trecut în cadrul acesteia au fost susţinute 65 de familii nevoiaşe.

(Reporter  L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16010232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!