ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de artă contemporană a fost vernisată la Chișinău

17:59 | 23.12.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. O expoziţie de artă plastică contemporană cu genericul „Spirit festiv” a fost vernisată astăzi în holul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural „ARTELIT”, Centrul de Artă „Bronze-Elite” şi Galeria de Artă a Europei (Europe’s Art Gallery) sub patronajul MAEIE.

Solicitată de MOLDPRES, directorul Centrului Cultural „ARTELIT”, artistul plastic Elvira Cemortan-Voloşin, a menţionat că expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări de diverse genuri de artă: sculptură, grafică de şevalet, pictură şi artă decorativă, realizate de circa 20 de autori: Grigore Băţ, Tudor Fabian, Vasile Medinschi, Valeriu Uncu, Grigore Soltan, Serghei Bucur, Natalia Procop, Elvira Cemortan-Voloşin ş.a.

„Scopul nostru este de a promova arta plastică contemporană naţională la noi în ţară şi peste hotarele ei. Astfel, în ultimii ani am organizat împreună cu "Bronze Elite" peste 150 de expoziţii în R. Moldova, Olanda, Belgia, România şi în alte ţări. Vrem ca ţara noastră să fie cunoscută în lume şi să fie vizitată de cît mai mulţi artişti plastici de pe diferite meridiane”, a accentuat Elvira Cemortan-Voloşin.

Potrivit criticului de artă Liviu Hîncu, expoziţia „Spirit festiv” denotă un înalt grad de profesionalism, fiecare autor venind cu un mesaj estetic sentimental. „Sînt lucrări camerale, bine gîndite din punct de vedere plastic, care emană căldură sufletească”, a precizat Liviu Hîncu.

Expoziţia va fi deschisă timp de o lună.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16010251

img16010251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!