ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul municipal a reorganizat structura Primăriei Bălţi

13:50 | 27.12.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Consiliul  municipal  Bălţi a aprobat recent  o nouă structură  şi schemă de încadrare în primăria localităţii. Conform deciziei consilierilor, administraţia oraşului va include 236 de angajaţi şi nu 183 cît a fost pînă în prezent, comunică MOLDPRES.

În urma reorganizării se prevede crearea unor noi structuri municipale  cum ar fi Serviciile de tehnologii informaţionale, pentru publicitate, de monitorizare financiară etc.

Totodată, multe direcţii vor fi comasate, fiind create servicii noi. Cele mai mari schimbări vor fi operate în Direcţia educaţie, tineret şi sport, unde vor apărea structuri responsabile  de calificare,  metodici, programare,  management ş.a.

La începutul anului curent Consiliul municipal Bălţi a mai aprobat o decizie în acest sens,  care însă  nu a fost acceptată de Ministerul  Finanţelor. „Actuala  hotărîre este fondată, argumentată şi bazată pe legislaţie. Un om nu poate sta opt ore la locul de muncă şi să îndeplinească funcţiile pentru trei persoane”, a menţionat secretarul Consiliului municipal Bălţi, Irina Serdiuc, citată de esp.md.

Autorităţile centrale  trebuie să dea un răspuns  referitor la decizia aleşilor bălţeni pînă în a  doua jumătate a lunii ianuarie 2017.

Ultima modificare în statele  de personal ale  Primăriei Bălţi a fost efectuată în anul 2012.

(Reporter L. Grubîi,  editor M. Jantovan)

img16010323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!