ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul va beneficia de securitate în decurs de un an după expirarea mandatului

10:23 | 12.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova va beneficia de asigurarea securităţii în decurs de un an în caz de expirare a mandatului, demisie sau imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, potrivit unei modificări legislative publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Conform documentului, Premierul va putea beneficia de asigurarea securităţii doar dacă mandatul său a avut o durată de cel puţin un an. 

Tot mîine, în Monitorul Oficial va apărea şi decretul privind promulgarea modificării legislative de către şeful statului, Igor Dodon.

Anterior, Parlamentul a adoptat o modificare legislativă prin care şeful statului, la expirarea mandatului, demisie sau imposibilitatea exercitării atribuțiilor, va beneficia timp de patru ani, de birou, asistent personal și automobil permanent.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17000237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!