ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 7 februarie 2017

08:58 | 07.02.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituţională a R. Moldova va examina dacă corespund Constituției prevederile Codului educației privind autonomia universitară, după ce o adresare a fost depusă la Curte, la 23 noiembrie 2016, de către deputații Igor Bolea și Vladimir Odnostalco.

Ora 10.00, CCM, str. Lăpușneanu, 28.

***

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt organizează audieri publice cu participarea reprezentanților comitetelor părintești.

Ora 10.00, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, sala de conferințe.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) invită la evenimentul de semnare a Acordului de colaborare pentru bunăstarea copilului, între MMPSF, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne.

Ora 10.00, Casei Guvernului, str. A. Pușkin, etaj 1.

***

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează o conferinţă de presă, în cadrul căreia va fi abordat subiectul cu privire la premierea sportivilor olimpici.

Ora 10.00, Ministerul Tineretului şi Sportului, et. 8, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162.

***

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare vor prezenta Raportul privind rezultatele participării Republicii Moldova la Programul pentru Evaluarea Internaţională a Elevilor PISA 2015.

Ora 14.00, Casa Guvernului, sala de conferințe de la parter, intrare din str. A. Pușkin.

***

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor invită la Conferința națională privind finanțarea inițiativelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Ora 10.00, Hotelul Jolly Alon, str. Maria Cibotari, 37.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei (AŞM) invită la Conferința științifică consacrată omagierii a 240 de ani de la nașterea lui Dinicu Golescu, cărturar iluminist, memorialist, traducător și ctitor de școală românească, și a 85 de ani de la nașterea lingvistei române Mioara Avram, ”personificarea însăși a gramaticii, a lingvisticii".

Ora 14.00, Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt nr. 1, et. II.

***

Va avea loc ceremonia de transmitere a echipamentelor specifice pentru efectuarea controalelor oficiale în domeniul siguranței alimentelor, din partea Guvernului German către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Orele 16.00-17.00, sediul ANSA, str. M. Kogălniceanu 63.

*** 

Juststudiumanima SRL invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Consiliul Superior al Magistraturii și sancționarea Judecătorilor”. 

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

La Centrul de Excelență și Formare al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” va avea loc Colocviul „Be the change: Unite for a better Internet” (Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”, organizat cu ocazia Zilei Europene a Siguranței pe Internet, marcată în a doua zi de marți a lunii februarie.

Ora 14.30, str. Șciusev 65, scara 3 din str. Pușkin.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează în perioada 6-8 februarie, o vizită oficială la Bruxelles, Regatul Belgiei, în cadrul căreia va avea o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni de rang înalt.

(Editor A. Răileanu)

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!