ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

72 de familii din raionul Soroca au fost asigurate cu locuinţe sociale

17:42 | 16.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de înmînare a cheilor de la 72 de locuințe sociale  construite în  raionul Soroca pentru familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile de stat şi persoanele cu dizabilități, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Premierul a adus felicitări beneficiarilor proiectului și le-a urat să aibă parte doar de clipe de bucurie în noile locuințe. “Cea mai mare bogăție a noastră sînt oamenii și trebuie să investim pentru a-i asigura cu condiții bune de trai. Pe parcursul anului 2017 vom face și mai multe investiții sociale, vom veni cu noi reforme orientate către cetățeni”, a declarat Pavel Filip. 

Totodată, Prim-ministrul a spus că una dintre priorităţile Executivului este acordarea suportului tinerilor specialiști și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămînă în țară. În context, Pavel Filip a anunțat că în curînd urmează să fie lansat un proiect care să ajute tinerele familii să-şi procure prima casă. 

Cele 72 de Apartamente sociale au fost construite cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul total al proiectului a constituit aproximativ 2,2 milioane euro, dintre care 35% este contribuția Consiliului raional Soroca. Apartamentele sînt dotate cu utilajul necesar și pregătite pentru ca familiile beneficiare să se mute cu traiul în ele.