ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

72 de familii din raionul Soroca au fost asigurate cu locuinţe sociale

17:42 | 16.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de înmînare a cheilor de la 72 de locuințe sociale  construite în  raionul Soroca pentru familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile de stat şi persoanele cu dizabilități, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Premierul a adus felicitări beneficiarilor proiectului și le-a urat să aibă parte doar de clipe de bucurie în noile locuințe. “Cea mai mare bogăție a noastră sînt oamenii și trebuie să investim pentru a-i asigura cu condiții bune de trai. Pe parcursul anului 2017 vom face și mai multe investiții sociale, vom veni cu noi reforme orientate către cetățeni”, a declarat Pavel Filip. 

Totodată, Prim-ministrul a spus că una dintre priorităţile Executivului este acordarea suportului tinerilor specialiști și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămînă în țară. În context, Pavel Filip a anunțat că în curînd urmează să fie lansat un proiect care să ajute tinerele familii să-şi procure prima casă. 

Cele 72 de Apartamente sociale au fost construite cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul total al proiectului a constituit aproximativ 2,2 milioane euro, dintre care 35% este contribuția Consiliului raional Soroca. Apartamentele sînt dotate cu utilajul necesar și pregătite pentru ca familiile beneficiare să se mute cu traiul în ele.

img17001294

img17001294

img17001294

img17001294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!