ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul imigranților români și bulgari care s-au mutat în Marea Britanie a atins un nou record după Brexit

10:00 | 24.02.2017 Categorie: Externe

Londra, 24 feb. /MOLDPRES/.Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie a dat publicității numărul imigranților care au sosit în Regat din iunie 2016, cînd a avut loc referendumul privind ieșirea din Uniunea Europeană, și pînă în prezent. Conform datelor centralizate de Oficiu, numărul imigranților români și bulgari a atins o valoare record crescînd cu 19.000 de persoane pînă la o valoare de 74.000 de migranți, scrie b1.ro, consultat de MOLDPRES.

Acestă creștere este în contrast cu numărul migranților din țări precum Polonia, Lituania sau Letonia care au scăzut cu valori în jur de 10.000, conform RT.

Oficiiul Național de Statistică a arătat pentru prima dată în ultimii patru ani o scădere în valoarea netă a migrației cu 49.000 pînă la un număr de 273.000 de migranți.

Deși scăderea numărului de migranți care sosesc în Marea Britanie va fi interpretată ca o realizare de premierul Theresa May, numărul migranților este mult peste norma dorită de Partidul Conservator și anume de 100.000 de migranți.

Conform acelorași date, în decursul ultimei perioade măsurate, aproximat 165.000 de migranți din interiorul Uniunii Europene au sosit în Marea Britanie, la care se adaugă alți 164.000 din țări non-UE, în timp ce un număr de 56.000 de cetățeni britanici au părăsit țara.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!