ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SunStroke Project a învins în finala națională Eurovision 2017

10:48 | 26.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Sunstroke Project a obținut victorie în cadrul finalei naționale Eurovision 2017, care a avut loc ieri seară la postul de Televiziune Moldova 1. Ei ne vor reprezenta țara la concursul Eurovision de la Kiev, care se va desfășura în luna mai, informează MOLDPRES.

Piesa "Hey Mamma", prezentată de SunStroke Project, a acumulat 10 puncte din partea juriului și 12 din partea publicului.  Ei au fost aleși în proporție de 50 la 50 în urma notelor juriului şi televoting-ului cu scorul total – 22 de puncte. Tot 22 de puncte au acumulat și Ethno Republic&Surorile Osoianu. Potrivit Regulamentului, învingători se declară acei care au acumulat cele mai multe puncte de 12 din partea juriului.

În acest an,  în finală au luptat pentru victorie opt concurenți: SunStroke Project, Diana Brescan, Aurel Chirtoacă, Samir Loghin, Valeria Pașa, Ethno Republic și Surorile Osoianu, Marks și Ștefăneț, dar și Vozniuc și Vio Grecu.

SunStroke Project vor evolua la Kiev în prima semifinală la 9 mai. Alături de reprezentatul Moldovei pe scena de la Kiev vor urca interpreţi din Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Cipru şi alte ţări.

„Ne doream foarte mult să învingem, ca și orice concurent. Emoțiile sînt atît de puternice, este o senzație pe care nu o poți compara cu nimic. Sîntem fericiți că vom reprezenta pentru a doua oară R. Moldova la Eurovision”,  a declarat interpretul Serghei Ialovițchi.

SunStroke Project ne-a mai reprezentat țara la Eurovision 2010, la Oslo, Norvegia. Ei au evoluat alături de Olia Tira, cu piesa „Run away”.

Saxofonistul formației, Serghei Stepanov a devenit viral pe internet, fiind numit „Epic Sax Guy”. Organizatorii de la Copenhaga ai Eurovision Song Contest 2014 au scos o Carte a Recordurilor, care prezintă cele mai memorabile momente din concurs pe parcursul anilor. Printre acestea se regăseşte şi saxofonistul Serghei Stepanov, membrul trupei SunStroke Project din Chişinău, care a impresionat prin prestație în 2010.

La ediția din 2016 a concursului Eurovision, reprezentanta Moldovei, Lidia Isac, nu s-a calificat în finală.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17001562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!