ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sătenii din Tomai au reparat cu forţe proprii cinci străzi locale

13:40 | 17.03.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Locuitori din Tomai, UTA Gagauz-Yeri, au reparat cîteva străzi din sat cu forţele proprii. Exemplul a fost urmat şi de alţi săteni, transmite MOLDPRES.

„Problema drumurilor proaste există practic în toate localităţile, însă la Tomai sătenii au început s-o rezolve de sine stătător, deoarece bani pentru acest scop în buget nu avem”, a declarat recent presei locale primarul de Tomai, Fiodor Topciu.

Potrivit lui Topciu, în anii 2015-2016 la primărie au parvenit mai multe cereri şi adresări din partea localnicilor care s-au arătat dispuşi să-şi repare cu forţe proprii străzile unde locuiesc. „Din partea primăriei le-am putut oferi un greder şi combustibil. La rîndul lor, oamenii s-au cooperat şi au reuşit să repare mai întîi o stradă cu lungimea de aproape 800 de metri, pe care au dotat-o şi cu ţevi de scurgere. Anterior acest drum de acces era într-o stare atît de jalnică că la case nu putea ajunge nici ambulanţa, iar acum, datorită dorinţei şi străduinţei oamenilor, uliţa se aseamănă cu cea centrală”, a menţionat primarul, citat de gagauzinfo.md.

Cu eforturi comune, cetăţenii din Tomai au reuşit să renoveze pînă în prezent cinci străzi, cu o lungime totală de 4,5 kilometri.

Localitatea Tomai din autonomia găgăuză este una dintre cele mai mari localităţi rurale din regiune, cu o populaţie de peste cinci mii de locuitori. Este un sat bine dezvoltat, vestit în primul rînd datorită unei întreprinderi de vinificație cu renume internaţional.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)