ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A VIII-a ediţie a Moldova ICT Summit şi-a desfăşurat lucrările într-un format nou

12:58 | 30.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/.  Moldova ICT Summit-2017 şi-a desfăşurat astăzi lucrările la Chişinău. Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie şi este considerat cel mai important din R. Moldova în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, transmite MOLDPRES.

“Moldova ICT Summit a demonstrat că este o platformă eficientă de colaborare între sectorul TIC, Guvern, comunitatea de afaceri, partenerii de dezvoltare şi societatea civilă. Prin eforturi comune, ramura IT este una dintre cele mai dezvoltate şi dinamice din ţară, care şi-a dublat în ultimii ani cifra de export”, a declarat la deschiderea forumului Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Oficialul a specificat că în acest an organizatorii Summit-ului şi-au propus să facă o evaluare a procesului de revigorare a industriei TIC în R. Moldova, cu expertiză la prima mînă, susţinută de partenerii internaţionali, fiind identificate oportunităţile tehnologice şi modelele care urmează să fie implementate pentru a asigura o dezvoltare durabilă a sectorului.

Totodată, întrebat de presă despre situaţia privind crearea parcurilor IT în ţara noastră, activitatea cărora prevede facilităţi la achitarea impozitelor pentru operatori, Vitalie Tarlev a relevat că “orice intervenţie fiscală în legislaţie necesită procese ample de perfectare şi, respectiv, timp”.

În acest an, Moldova ICT Summit s-a desfășurat într-un format nou, avînd propriul sediu, Centrul Tekwill.  Evenimentul a fost planificat pentru o singură zi, dar, potrivit organizatorilor, “cu o agendă încărcată și eficientă".

Forumul de la Chişinău a pus accentul pe dezvoltarea competitivității sectorului TIC din R. Moldova, promovarea antreprenoriatului IT și proliferarea inovației. Conform agendei, ediția din anul curent a Summit-ului s-a focalizat pe trei direcții de interes major: ICT4Development, ICT4Startups, ICT4Education. 

Moldova ICT Summit-2017 este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, Agenției Austriece pentru Dezvoltare, împreună cu mai mulți parteneri.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17002425

img17002425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!