ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anastasia Nichita și-a asigurat argintul la Europenele de lupte Under-23

16:49 | 30.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Eleva Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv, Anastasia Nichita (60 kg) s-a calificat astăzi în finala Campionatului European de lupte libere, care se desfășoară la Szombathely (Ungaria), asigurîndu-și minimum medalia de argint, transmite MOLDPRES.

Ea le-a învins, în ordine, pe Nade Dragunova (Belarus, 7-2), Gamze Adacan (Turcia, 11-0, înainte de expirarea timpului regulamentar) și Viktoria Bobeva (Bulgaria, 6-4).

Adversara luptătoarei moldovene în finală va fi Liubov Ovchiarova (Rusia). Meciul se va desfășura în seara zilei.

Coechipiera Tatiana Doncilă (55 kg) a cedat în primul meci disputat, fiind eliminată din concurs.

Mîine se va încadra în competiție Iulia Leorda.

Cea mai bună luptătoare moldoveană de stil liber este Ludmila Cristea. Ea a cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene din 2006 (Moscova), 2008 (Tampere), 2011 (Dortmund) și a obținut bronzul în 2012 (Belgrad).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)          

img17002434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!