ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliţiştii ruşi au arestat şase presupuşi recrutori de terorişti

14:00 | 05.04.2017 Categorie: Externe

Moscova, 5 apr. /MOLDPRES/.Şase cetăţeni provenind din ţări din Asia Centrală au fost reţinuţi la Sankt- Petersburg, fiind suspectaţi că încercau să recruteze "terorişti", a anunţat miercuri filiala locală a Comitetului de anchetă de pe lîngă Parchetul General rus, relatează AFP şi EFE, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Aceştia încercau să recruteze "persoane originare din Asia Centrală pentru a comite crime cum ar fi atentate teroriste", a indicat Comitetul, care precizează că, în acest stadiu, reţinerea celor şase nu are legătură cu presupusul autor al atentatului de luni din metroul din Sankt-Petersburg, soldat cu 14 morţi şi circa 50 de răniţi, conform celui mai recent bilanţ.

Potrivit Comitetului, cei şase sînt suspectaţi de recrutare de persoane pentru grupări cum ar fi Statul Islamic sau Fatah al-Sham (fostul Front Al Nusra înainte de ruperea de Al Qaida).

Aceştia îi îndemnau să se alăture unor "grupări armate ilegale, inclusiv în afara Rusiei" şi să "participe la activităţi" ale Statului Islamic sau Fatah al-Sham.

Percheziţii au avut loc la domiciliul suspecţilor, unde s-au găsit, printre altele, literatură "islamistă şi extremistă", mai adaugă Comitetul de anchetă rus.

Autorul atentatului sinucigaş de luni din metroul din Sankt-Petersburg a fost identificat de anchetatori ca Akbarjon Djalilov, născut în 1995 în Kîrgîzstan - fostă republică sovietică din Asia Centrală. Potrivit autorităţilor kîrgîze, tînărul de 22 de ani locuia în Rusia din 2011 şi avea cetăţenie rusă.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!