ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat din Chişinău a fost condamnat la nouă ani de închisoare

09:54 | 06.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Curtea de Apel a menținut ieri decizia primei instanţe privind condamnarea avocatului Valerian Mînzat la nouă ani de închisoare cu executare pentru înscenarea unui accident, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al Curţii de Apel, Octeabrina Popa, a specificat că Valerian Mînzat, împreună cu alte persoane care figurau în acest caz, a fost prezent la examinarea cauzei. „Atunci cînd magistraţii s-au retras în camera de deliberări, Valerian Mînzat, împreună cu celelalte persoane, au părăsit sala. Ulterior, pronunţarea sentinţei a fost făcută în lipsa acestora”, a spus Popa.

Potrivit sursei citate, în urma pronunţării hotărîrii, poliţia judiciară urmează să reţină persoanele condamnate. „În acest caz, poliţia a intervenit, însă Valerian Mînzat, alături de celelalte persoane, nu erau prezenţi. Cetăţenii urmează să fie căutaţi pentru a li se aplica sentinţa”, a menţionat Octeabrina Popa.

Valerian Mînzat a fost condamnat în luna mai 2015 la 9 ani de închisoare cu executare prin hotărîrea Judecătoriei Rîșcani. Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze o sumă de bani de la o companie de asigurări.

La începutul lunii februarie curent, Valerian Mînzat a fost reținut într-un nou dosar, în care este acuzat de escrocherie, fiind cercetat în arest la domiciliu.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!