ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Theresa May îl primeşte la Londra pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

13:20 | 06.04.2017 Categorie: Externe

Londra, 6 apr. /MOLDPRES/. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se întîlneşte joi la Londra cu premierul britanic Theresa May, informează Reuters şi AFP, preluate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Întîlnirea este programată să aibă loc în jurul orei 11:00 GMT.

Theresa May a declanşat oficial "divorţul" Marii Britanii de Uniunea Europeană la 29 martie. Ambasadorul Marii Britanii la UE, Tim Barrow, i-a înmînat personal atunci preşedintelui Consiliului European scrisoarea de notificare privind declanşarea Brexit-ului, semnată în ajun de premierul britanic.

Donald Tusk a indicat la sfîrşitul lui martie că se va întîlni cu Theresa May înaintea summitului extraordinar al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană care vor trebui să adopte, la 29 aprilie, un proiect al "orientărilor în negocieri" în cadrul acordului care va reglementa ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar.

 

 

/Editor M.Cucu/
 

 

img17002619

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!