ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova şi Federaţia Rusă marchează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

16:57 | 06.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Cu prilejul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, miniştrii de Externe ai celor doua ţări, Andrei Galbur şi Serghei Lavrov, au efectuat astăzi un schimb de mesaje de felicitare, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, în mesajul său, Şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Galbur, a remarcat cooperarea bilaterală consistentă în diverse domenii, exprimîndu-şi convingerea că relaţiile moldo-ruse, bazate pe principiile stipulate în Tratatul de prietenie şi colaborare, se vor consolida şi dezvolta în interesul ambelor popoare. 

„Un compartiment aparte îl constituie interacţiunea între Republica Moldova şi Federaţia Rusă în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, care porneşte de la interesul comun de a identifica o soluţie viabilă bazată pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, se menţionează în mesajul ministrului Galbur.

La rîndul său, ministrul Serghei Lavrov a subliniat disponibilitatea părţii ruse de a continua colaborarea multilaterală în baza unui parteneriat pragmatic şi reciproc avantajos, arătînd deschidere pentru soluţionarea chestiunilor actuale de pe agenda bilaterală.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Federaţia Rusă la 6 aprilie 1992.

img17002637

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!