ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip i-a felicitat pe liderii Ucrainei cu privire la progresul în liberalizarea vizelor UE

17:30 | 07.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip i-a felicitat pe Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, și pe omologul său, Premierul Vladimir Groisman, cu privire la progresul în dosarul liberalizării vizelor în Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Parlamentul European a aprobat joi acordul potrivit căruia cetăţenii ucraineni vor avea dreptul să intre fără viză în statele membre UE.

„Mă bucur mult pentru vecinii și prietenii noștri ucraineni, trăiesc un moment de bucurie similar cu cel simțit de noi acum cîțiva ani. Este un motiv real de bucurie, nici noi nu trebuie să uităm acest mare beneficiu al unei relații apropiate cu Uniunea Europeană. Progresul înseamnă continuarea reformelor și modernizarea, pe model vestic, atît la Chișinău, cît și la Kiev”, a declarat Premierul Pavel Filip în acest context.

Regimul fără vize pentru Ucraina a fost adoptat de Parlamentul European cu 521 de voturi „pentru”, 76 de voturi „împotrivă” şi 36 de „abţineri”, cu mențiunea că trebuie să fie aprobat în continuare de Consiliul de Miniştri al UE. În caz afirmativ, este foarte posibil ca ridicarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni să intre în vigoare după 20 iunie 2017.