ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şapte persoane au fost reţinute de CNA într-un dosar de trucare a unor licitaţii

10:49 | 11.04.2017 Categorie: Social

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Şapte persoane au fost reţinute în dimineaţa de astăzi de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie în cadrul unor percheziţii desfăşurate în toată ţara într-un dosar de corupţie în care sînt vizaţi funcţionari, primari şi agenţi economici, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al CNA, Angela Starinschi, a relatat că persoanele reţinute sînt vizate într-un dosar de corupţie privind trucarea unor licitaţii publice şi favorizarea unor agenţi economici.

„La această oră, continuă percheziţiile în toata ţara. Este vorba despre peste 60 de locaţii. În dosar figurează primari, reprezentanţii unor companii, directorii unor instituţii de învăţămînt, dar şi funcţionari din cadrul mai multor autorităţi”, a menţionat Starinschi.

De asemenea, sursa citată a precizat că operaţiunea se desfăşoară în prezent şi la Guvern, în unul dintre birourile Ministerului Economiei, precum şi la Fondul de eficiență energetică.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)