ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul britanic Theresa May a anunțat organizarea de alegeri anticipate la 8 iunie

14:50 | 18.04.2017 Categorie: Externe

Londra, 18 apr. /MOLDPRES/. Șefa executivului britanic, Theresa May, a anunțat marți că a decis "fără tragere de inimă" să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie și a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, informează Reuters și EFE, citate de AGERPRES şi MOLDPRES. 

Într-un anunț-surpriză făcut în fața reședinței sale oficiale din Downing Street, May și-a comunicat decizia de a nu mai aștepta pînă în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral. "Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie", a spus șefa executivului de la Londra.

"Este în interesul național", a insistat May, citată de Xinhua. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters.

Ea și-a avertizat totodată oponenții politici că greșesc atunci cînd cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexit-ului. Totodată, May a acuzat opoziția că slăbește poziția guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

AFP amintește că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17002920

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!