ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atentatul de la metroul din Sankt-Petersburg: Bilanțul a ajuns la 15 morți

13:40 | 21.04.2017 Categorie: Externe

Moscova, 21 apr. /MOLDPRES/.O femeie care a fost rănită la 3 aprilie în atentatul de la metroul din Sankt- Petersburg a decedat vineri dimineața la spital, ridicînd bilanțul acestui atac la 15 morți, au anunțat autoritățile locale, informează AFP, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

'O femeie, în vîrstă de 56 de ani, care se afla în stare foarte gravă, a murit în urma rănilor', a anunțat pe Twitter viceguvernatorul acestui al doilea oraș ca mărime din Rusia, Anna Mitianina.

Douăzeci și trei de persoane rănite în atentatul cu bombă de la metroul din Sankt-Petersburg rămîn internate în spitalele din fosta capitală imperială rusă, iar patru dintre ele sînt în stare gravă, potrivit medicilor.

Presupusul autor al atacului din 3 aprilie, Akbarjon Djalilov, un tînăr de 22 de ani originar din Kîrgîzstan, a murit în atentat.

Justiția rusă a plasat în detenție zece persoane originare din țările Asiei Centrale, suspectate că ar fi fost complici ai lui Djalilov, printre acestea numărîndu-se și doi frați arestați lîngă Moscova și acuzați că au participat direct la organizarea atentatului.

Șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, a anunțat joi că a identificat provizoriu organizatorul sau organizatorii atentatului, pînă în prezent nerevendicat, fără a face alte precizări.

 

/Editor M.Cucu/