ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece localități rămîn deconectate de la energia electrică în urma calamităţilor naturale

12:18 | 26.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Zece localități din șase raioane ale țării rămîn parțial sau în totalitate deconectate de la energia electrică în urma intemperiei din zilele trecute, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țurcanu, a menționat că este vorba de localități din raioanele Cantemir, Căușeni, Anenii Noi, Cahul și UTA Gagauz-Yeri.

„În prezent, în lucrările de lichidare a consecințelor situației excepționale înregistrate sînt antrenați aproape 900 de angajați ai Ministerului de Interne și 200 de angajați ai Ministerului Apărării”, a afirmat Țurcanu.

În cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale, Prim-ministrul Pavel Filip a declarat ieri că celula de criză instituită va activa pînă la soluţionarea tuturor problemelor provocate de intemperii. „Cea mai mare problemă rămîne conectarea localităților la energia electrică. Totodată, chiar dacă au fost deblocate mai multe drumuri locale și naţionale, există foarte mulți arbori căzuți în curți și pe străzi, ceea ce îngreunează circulația transportului, de aceea trebuie contactați reprezentanţii autorităților locale pentru a organiza eficient munca și la nivel de localităţi. La fel, mai multe evaluări sînt efectuate în domeniul agricol, după care persoanele care au avut de suferit vor primi ajutoare”, a conchis Pavel Filip.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!