ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Serviciului Fiscal de Stat

15:40 | 26.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Regulamentul privind organizarea și funcționarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS), urmare a modificărilor și completărilor recente la Codul Fiscal, prin care s-a dispus reorganizarea de la 1 aprilie 2017 a celor 36 de organe existente într-o singură persoană juridică, informează MOLDPRES.

Documentul stabilește norme care reglementează activitatea Consiliului executiv al Serviciului Fiscal de Stat. Consiliul va fi un organ colegial de decizie care va examina cele mai stringente probleme cu care se confruntă SFS și va stabili soluții optime de depășire a acestora, precum și poziția autorității fiscale asupra unor situații problematice sau cu tratare ambiguă.

Ministerul Finanțelor a propus ca limita personalului Serviciului Fiscal de Stat să fie de 1892 unități, egală cu numărul actual de personal pentru toate organele fiscale teritoriale și Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.

Directorul Serviciului Fiscal de Stat a apreciat anterior reforma ”drept cel mai important eveniment care marchează activitatea Serviciului Fiscal de Stat în anul 2017”. Structura actuală a fiscului a fost moștenită istoric încă din anul 1990, cînd a fost organizat  Serviciul Fiscal pe principiu teritorial.

De la 1 aprilie cele 35 inspectorate fiscale de stat teritoriale și Inspectoratul Fiscal Principal de Stat s-au contopit și au creat o entitate juridică unică Serviciul Fiscal, care are competența de administrare pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Astfel, urmează a fi create patru direcții de administrare fiscală teritorială - Centru, Sud, Nord, Chișinău. Din totalul personalului, 773 de agenți fiscali vor presta servicii contribuabililor, iar alți 643 vor fi preocupați de controale și urmărirea plăților.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!