ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur s-a produs în nord-vestul Chinei: Opt oameni au murit și alți 23 au fost răniți

10:10 | 11.05.2017 Categorie: Externe

Beijing, 11 mai /MOLDPRES/. Opt persoane au murit și alte 23 au fost rănite joi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,5 produs în nord-vestul Chinei, potrivit Xinhua, scrie b1.ro, consultat de MOLDPRES.

Seismul a avut loc în districtul Taxkorgan, din Regiunea Autonomă Xinjiang Uigură. Districtul se află în apropiere de granița cu Pakistan, Afganistan și Tadjikistan.

Epicentrul seismului, cu o adîncime de aproximativ 8 kilometri, a fost plasat la 37,58 grade latitudine nordică și 75,25 grade longitudine estică în partea de sud-est a Podișului Pamir.

Potrivit sursei citate, seismul a afectat peste 12.000 de persoane, iar cel mai mult de suferit au avut locuitorii din satul Quzgun, unde 820 de animale au fost rănite sau ucise și 1.520 de case s-au prăbușit. 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!