ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană anunță că guvernul filipinez nu va mai accepta ajutoare financiare europene

12:30 | 18.05.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 18 mai /MOLDPRES/. Filipine nu va mai accepta ajutoare financiare europene, a anunțat joi delegația UE la Manila, pe fondul tensiunilor privind violentul "război împotriva drogurilor" condus de președintele filipinez Rodrigo Duterte, relatează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Guvernul filipinez ne-a informat că nu va mai accepta ajutor din partea UE", a anunțat într-un scurt comunicat delegația europeană.

Această decizie va afecta ajutoare în valoare totală de 250 de milioane de euro, a declarat ambasadorul european în Filipine, Franz Jessen.

Duterte, 72 de ani, a denunțat în mod repetat criticile aduse de deputați europeni și responsabili UE campaniei sale împotriva drogurilor, care s-a soldat cu moartea a mii de persoane.

Poliția filipineză a anunțat că a împușcat circa 2.700 de persoane de la preluarea de către Duterte a mandatului de președinte la sfîrșitul lunii iunie 2016. Alte 1.800 de persoane au fost ucise în incidente legate de traficul de droguri de criminali neidentificați. Circa 5.700 alte decese violente fac obiectul unei anchete, potrivit cifrelor furnizate de poliția filipineză.

 

 

/Editor M.Cucu/