ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia interguvernamentală R. Moldova–România pentru integrare europeană s-a reunit la Chișinău

14:32 | 19.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Aspecte privind armonizarea legislației naționale cu reglementările comunitare, afacerile interne, justiția, integritatea și combaterea discriminării, au fost discutate astăzi în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – România pentru integrare europeană, informează MOLDPRES.

Din partea R. Moldova, copreşedinte al Comisiei este viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, iar din partea României - ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Ana Birchall.

Viceministrul Daniela Morari a specificat, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, că la reuniune au fost discutate inclusiv subiecte privind instituția procuraturii, instruirea magistraților, cooperarea regională, agricultura, domeniul sanitar-veterinar și siguranța alimentelor. „Toate subiectele examinate reprezintă domenii-cheie pentru agenda de transformare a R. Moldova. Un factor important este reforma poliției și valorificarea platformelor de cooperare în domeniul justiției, unde vom avea o ședință moldo-română comună. La fel, am discutat despre sprijinirea de către România a condiţiilor necesare pentru valorificarea de către ţara noastră a posibilităţilor de export a animalelor vii şi produselor de origine animală pe piaţa comunitară. Prin intermediul Comisiei respective putem prelua bunele practici ale României, de aceea mulțumim mult partenerilor români pentru sprijinul acordat în avansarea agendei de integrare europeană”, a spus Daniela Morari.

La rîndul său, ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Ana Birchall, a reconfirmat sprijinul României pentru parcursul european al R. Moldova, reiterînd determinarea de a oferi asistenţă la nivel practic în procesul de promovare a reformelor, cît şi susţinere politică prin mesajele și acțiunile întreprinse în cadrul instituţiilor comunitare. „Apreciem eforturile actualului Guvern de la Chișinău și ne bucură creșterea economică a țării. Totodată, astăzi am stabilit continuarea proiectelor în derulare, precum şi concentrarea asupra unor priorităţi-cheie, menite să sprijine parcursul european al Republicii Moldova”, a precizat oficialul român.

Următoarea sesiune a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova–România pentru integrare europeană urmează să se desfăşoare la Bucureşti în a doua jumătate a anului curent.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17003771

img17003771

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!