ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile bulgare au confiscat 423 de kilograme de heroină la frontiera cu România

10:20 | 22.05.2017 Categorie: Externe

Sofia, 22 mai /MOLDPRES/.Agenţii vamali bulgari au confiscat duminică aproximativ 423 de kilograme de heroină, în valoare de 34 milioane de dolari, la un punct de trecere a frontierei cu România, drogurile fiind descoperite într-un camion care avea ca destinaţie finală Olanda, potrivit The Associated Press, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

Oficialul vamal Georgi Kostov a declarat că drogurile se aflau într-un camion oprit la podul peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, la 200 de kilometri nord de capitala bulgară Sofia.

Şoferul, un cetăţean bulgar în vîrstă de 56 de ani, riscă pînă la 15 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de trafic de droguri. Este cea mai mare cantitate de droguri capturată vreodată în Bulgaria dintr-un singur mijloc de transport.

Potrivit poliţiei, heroina a fost ascunsă în pachete cu plăci de teracotă. Camionul urma să intre în România şi avea ca destinaţie finală Olanda, iar drogurile ar proveni din Iran.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!