ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de oameni au ieşit în stradă la Budapesta pentru a manifesta în favoarea UE şi împotriva premierului Orban

10:50 | 22.05.2017 Categorie: Externe

Budapesta, 22 mai /MOLDPRES/.Cîteva mii de persoane au manifestat duminică seara la Budapesta în sprijinul Uniunii Europene (UE) și contra premierului ungar, Viktor Orban, criticat de către UE pentru nerespectarea libertăților, transmite AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Circa 3.000 de persoane s-au reunit pe malul Dunării unde au ascultat discursuri ale reprezentanților organizațiilor neguvernamentale (ONG), centrate pe trei teme: protecția presei libere, a ONG-urilor și a Universității Central-Europene (CEU), creată la Budapesta de magnatul George Soros.

La finalul discursurilor, mulțimea a plecat în marș spre clădirea parlamentului, aflată la cîțiva kilometri, escortată de mașini de poliție și de alte vehicule ale protestatarilor.

"Democrație!", "Libertate pentru Ungaria", "Libertate pentru Universități" au scandat manifestanții. În mulțime, erau vizibile multe steaguri ale UE, precum și numeroase afișe ce ironizau și denigrau remarcile lui Viktor Orban față de George Soros.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!