ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii claselor I-IX vor primi gratuit manuale pentru următorul an de studii

13:09 | 25.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai /MOLDPRES/. Elevii claselor I-IX vor primi în următorul an de studii manuale gratuite, iar plata de închiriere a unui manual pentru elevii claselor X-XII va varia între 2,60 și 16,70 lei, potrivit unui Ordin semnat astăzi de ministrul Educației, Corina Fusu, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a specificat că instituția elaborează un proiect de modificare a Codului educației, în care vor fi înaintate inclusiv amendamente la prevederile ce vizează asigurarea cu manuale școlare a elevilor de la treapta gimnazială.

Pînă la modificarea cadrului normativ juridic existent, asigurarea cu manuale a elevilor din învățămîntul gimnazial se va realiza în baza Regulamentului cu privire la asigurarea elevilor claselor I-IV cu manuale.

În anul 2016, din resursele Ministerului Educației au fost editate 33 de titluri originale de manuale și 12 titluri în traducere, pentru care s-au alocat 27,4 mln lei.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17003918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!