ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou contingent al Armatei Naţionale a fost detașat în Kosovo

15:06 | 02.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Un nou contingent al Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR a fost detașat astăzi în Kosovo. Aceasta este a șaptea misiune a militarilor moldoveni în această regiune, informează MOLDPRES.

Contingentul Armatei Naţionale, care va pleca în Kosovo luni, 5 iunie curent, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Militarii moldoveni vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul militarilor moldoveni în Kosovo va fi de şase luni.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17004160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!