ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un regulament ce prevede cerinţele de activitate a instituţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi va fi publicat în Monitorul Oficial

13:01 | 08.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Regulamentul privind cerinţele sanitare în cadrul noilor servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi „Casa comunitară”, „Locuinţa protejată” şi „Respiro”, va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, notează MOLDPRES.

Documentul prevede cerinţele igienice şi normele sanitare pentru prestatorii serviciului social şi stabileşte criteriile care vor fi respectate de prestatori la alegerea şi amenajarea sediului, la amplasarea spaţiilor igienico-sanitare, cerinţe faţă de organizarea alimentaţiei şi a spaţiului de odihnă.

Conform documentului, sediile prestatorilor de servicii sociale „Casa comunitară”, „Locuinţa protejată” şi „Respiro” trebuie să fie amplasate cît mai aproape de reţelele de transport şi să fie adaptate nevoilor beneficiarilor. Imobilele trebuie să dispună de dormitoare, camere de zi, spaţii sanitare şi bucătării.

Potrivit autorităţilor, aceste servicii au fost create în contextul realizării politicii naţionale de dezinstituţionalizare şi incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi. Serviciile vor fi prestate la nivel comunitar şi vor reprezenta o alternativă pentru internate şi case de copii.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!