ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizația unică pentru tinerii medici care muncesc la sate va creşte

14:42 | 09.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Tinerii medici și farmaciști care vor activa în sate vor primi o indemnizaţie unică din partea statului în sumă de pînă la 45 mii de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în lectură finală, cu votul a 84 de deputaţi, comunică MOLDPRES.

Potrivit modificărilor operate de legislatori la articolul 11 din Legea ocrotirii sănătății din 28 martie 1995, indemnizaţia unică pentru medici şi farmacişti va creşte de la 30 mii la 45 mii lei, iar pentru personalul medical şi farmaceutic mediu se va majora de la 24 mii lei la 36 mii lei.

Conform documentului, suportul financiar va fi alocat în trei tranşe. Prima tranşă se va achita după prima lună de muncă, iar următoarele – la finele fiecărui an de activitate.

Modificările legislative operate au drept scop sporirea atractivităţii locurilor de muncă în mediul rural.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17004398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!