ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii moldoveni preiau experiența colegilor americani în gestionarea situațiilor de criză

15:37 | 12.06.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 12 iun. /MOLDPRES/. O echipă de ofițeri ai Ministerului Apărării şi Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale participă în calitate de observatori la exercițiul „Vigilant Catamount”, care se desfășoară în statul Carolina de Nord, SUA, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului relații publice al Ministerului Apărării, „Vigilant Catamount” este un exercițiu de pregătire pentru situații de urgență, conceput pentru instruirea şi evaluarea competențelor, experienței şi nivelului de conlucrare a agențiilor civile cu efectivul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord. În cadrul exercițiului este testată capacitatea de a gestiona ciclul complet de răspuns în situații de catastrofe naturale şi tehnogene.

În perioada aflării în Carolina de Nord, ofițerii moldoveni au planificate vizite la diverse obiective militare şi servicii civile, inclusiv la Centrul pentru operații întrunite, unde se vor informa despre desfășurarea procedurilor civile şi militare de răspuns la incidente NBC şi „Controlul mulțimii şi revoltelor ”.

Vizita de familiarizare se înscrie în contextul colaborării bilateral militare dintre Republica Moldova şi SUA pe segmentul militar şi are ca obiectiv consolidarea capacităților naționale pentru gestionarea situațiilor de criză.

Cooperarea dintre Garda Națională a Carolinei de Nord şi Republica Moldova a demarat în aprilie 1999, pînă în prezent fiind realizate mai multe proiecte sociale, militare și de alt ordin. În special, pe parcursul colaborării bilaterale a fost construit un centru medical pentru internatul din orașul Strășeni, cîteva puncte de asistență medicală în mai multe localități ale țării etc.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

img17004477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!