ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vasile Belous a învins în runda inaugurală la Europenele de box

11:45 | 18.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Vasile Belous (69 kg) l-a învins ieri, în runda inaugurală a Campionatului European, care se desfășoară la Harkov (Ucraina), cu scorul 5-0, pe Andras Vadasz (Ungaria), relatează MOLDPRES.

Următorul său adversar va fi premiantul Campionatului European, Pavel Kastramin din Belarus. Partida se va desfășura mîine.

Astăzi vor intra în ring încă doi pugiliști moldoveni. Mihail Cvasiuc (60 kg) se va întîlni cu multiplul campion al Federației Ruse, Gabil Mamedov, iar Victor Carapcevschi (75 kg) se va duela cu campionul Croației, Mate Rudan.

În prima zi de concurs, o victorie clară (5-0) a repurtat Dumitru Galagoț (64 kg).

Din lotul condus de antrenorul emerit Petru Caduc, colonel al Departamentului Trupelor Speciale Carabinieri (DTSC) al Ministerului Afacerilor Interne, mai fac parte Daniil Platanovschi (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Campionatul se va încheia pe 26 iunie. Primii opt clasați în fiecare categorie de greutate obțin dreptul de a participa la Campionatul Mondial din anul curent.

Campionatul a reunit 258 de boxeri din 40 de țări. Acesta este oficiat de 23 de arbitri. Unul dintre ei este reprezentantul Republicii Moldova, Valeriu Bandalac.

Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile este Veaceslav Gojan (56 kg), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, campion european (Ankara, 2011). Performerul este angajat în echipa sportivă a DTSC. El va concura la campionat pe 20 iunie.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)