ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mihail Malear a devenit campion european de judo (veterani)

13:29 | 18.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Sportivul moldovean Mihail Malear (100 kg) a cucerit medalia de aur la Campionatul European de veterani la judo, care se desfășoară la Zagreb (Croația), categoria de vîrstă plus 70 de ani, informează MOLDPRES.

El a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere după ce i-a învins pe reprezentanții Georgiei, Serbiei, Cehiei și Ungariei. ”Acesta va fi ultimul meu campionat, după care voi abandona participările pe arena internațională. Am să practic în continuare judoul pentru buna dispoziție, sănătate”, a declarat pentru agenție Mihail Malear, multiplu campion european și mondial de veterani.

Medalii de argint au cucerit coechipierii Muhtar Murtazaliev (100 kg), categoria de vîrstă M-4, președinte al federației naționale de sambo, Viorel Marinescu (plus 100 kg), categoria de vîrstă M-5, ofițer în retragere. De medalia de bronz s-a învrednicit Iurie Leancă (100 kg), categoria de vîrstă M-3.

În preliminarii au evoluat Ianis Lotca (90 kg), M-1; Ruslan Canțîr (73 kg), M-2; Octavian Patrașcu (81 kg), M-2; Alexandru Purcel (100 kg), M-2.

Campionatul se va încheia astăzi.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17004651

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!