ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suedia şi Polonia susţin menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei

13:30 | 20.06.2017 Categorie: Externe

Varşovia, 20 iun. /MOLDPRES/. Sancţiunile iniţiate de Uniunea Europeană (UE) împotriva Federaţiei Ruse trebuie menţinute pînă cînd Moscova va respecta Acordurile de la Minsk, a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven, în timpul conferinţei de presă susţinute la Varşovia alături de omologul său polonez, Beata Szydlo, informează marţi agenţia de presă TASS, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit lui Lovfen, "UE trebuie să păstreze o atitudine unitară în relaţiile cu Rusia". "Milităm pentru menţinerea sancţiunilor pînă ce Rusia va respecta Acordurile de pace de la Minsk" privind situaţia din Ucraina, a adăugat el.

La rîndul său, şefa executivului polonez a subliniat că informaţiile care parvin din Rusia "stîrnesc temeri cu privire la astfel de iniţiative ruseşti precum, de exemplu, organizarea de exerciţii militare".

"Aceste ameninţări trebuie luate în calcul. În acest domeniu trebuie să colaborăm şi să facem schimb de informaţii. Considerăm aceasta un element important al cooperării", a subliniat Beata Szydlo.

Cele 28 de state membre ale UE urmează să reînnoiască în următoarele săptămîni sancţiunile economice împotriva Rusiei, vizînd bănci, companii petroliere şi din domeniul apărării, decretate în vara 2014 ca reacţie la presupusul sprijin al Moscova la ofensiva rebelilor separatişti în estul Ucrainei.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17004709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!