ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ODIMM a semnat contracte de finanțare nerambursabilă cu 37 de beneficiari ai Programului ”PARE 1+1”

11:00 | 21.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a semnat ieri contracte de finanțare nerambursabilă în sumă de 7,26 milioane de lei cu 37 de beneficiari ai Programului ”PARE 1+1”. Antreprenorii vor investi în economia națională aproximativ 20 milioane de lei și vor crea circa 150 locuri de muncă, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor ODIMM, din totalul companiilor beneficiare de finanțare nerambursabilă, 62 la sută își desfășoară activitatea în agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie; cultivarea fructelor (mere, nuci, piersici și cireși), creșterea legumelor în spații protejate; creșterea animalelor și apicultură, 22% activează în domeniul prestării serviciilor, iar 16% în industria prelucrătoare (producerea mobilei, peleților, produselor textile etc.)

De la începutul anului curent, ODIMM a semnat 70 de contracte de finanțare nerambursabilă în sumă de 14 milioane de lei.

Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale cetățenilor Republicii Moldova, care muncesc peste hotare, în dezvoltarea economică durabilă a țării noastre prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Programul funcționează în baza regulii „1+1”, astfel încît fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în formă de grant. Beneficiarii de granturi pot fi cetățeni ai Republicii Moldova, care muncesc peste hotare şi beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!