ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru moldoveni au fost reținuți în Austria pentru furt

14:50 | 23.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Patru moldoveni, cu vîrste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au fost reținuți în Austria pentru comiterea a peste 80 de furturi prin spargere, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii, în perioada aprilie 2012 – decembrie 2016, suspecții au săvîrșit furturi pe teritoriul Austriei, în special în oficii, case de locuit, depozite, daunele cauzate fiind de aproximativ un milion de euro.

În urma măsurilor speciale de investigaţii, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală din R. Moldova, cu asistenţa poliţiştilor austrieci, au efectuat cinci percheziţii la domiciliile bănuiților, în raioanele Cahul, Leova, Teleneşti şi municipiul Chişinău, fiind depistate şi ridicate mai multe obiecte sustrase, printre care calculatoare performante, telefoane mobile, aparate foto, purtători de informaţie ș.a.

Oamenii legii continue să investigheze toate circumstanțele cazului.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!