ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proprietarii maşinilor cu numere străine mai au patru zile pentru a beneficia de reducere la vămuire

15:08 | 27.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a anunţat astăzi că la 30 iunie expiră facilitatea care oferă posibilitatea vămuirii autoturismelor înmatriculate în străinătate sau în regiunea transnistreană cu achitarea a doar 30% din cota accizei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, după expirarea acestui termen, cei care nu și-au înmatriculat automobilele vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării nu mai mult de șase luni pe an, în timp ce circulația autoturismelor înmatriculate în regiunea transnistreană va fi interzisă.

Conform sursei citate, pentru a beneficia de reducerea la vămuire, proprietarii de autoturisme trebuie să prezinte paşaportul tehnic al mijlocului de transport, contractul de vînzare-cumpărare, actul de donaţie sau procura şi certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor.

Pentru vămuirea mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender este necesară completarea declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului.

Conform datelor statistice prezentate de Serviciul Vamal, pînă astăzi au fost vămuite în regim facilitat 17901 de autoturisme, dintre care 2178 din stînga Nistrului. În urma vămuirii, la bugetul de stat au fost încasaţi peste 422,3 mln de lei.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17004937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!