ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fundașul moldovean Igor Armaș s-a despărțit de Kuban Krasnodar

13:19 | 28.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Fundașul central moldovean Igor Armaș (29 de ani) a părăsit echipa de fotbal Kuban Krasnodar (Rusia) de comun acord cu conducerea ei, relatează MOLDPRES. 

Moldoveanul a evoluat la această formație timp de aproximativ 7,5 ani în 157 de meciuri și a marcat 16 goluri. În ultimele opt luni a traversat o perioadă de recuperare după accidentarea suferită în meciul Moldova – Irlanda din preliminariile Campionatului Mondial. ”Sper să mă legitimez la o altă echipă în timpul cel mai apropiat. Mulțumesc fanilor de la Kuban cu care am avut o despărțire emoționantă”, a declarat fotbalistul. Impresarul său, Nicolae Pîrnău, a subliniat că la moment sînt purtate negocieri intense. ”Purtăm tratative cu cîteva cluburi. Prioritate în timpul luării deciziei finale o vom acorda, pare-mi-se, unei echipe din Rusia”, a spus acesta. 

Igor Armaș este originar din Căușeni. A început să practice fotbalul la vîrsta de 14 ani la clubul Zimbru Chișinău. În 2007 a început să joace în componența de bază a acestei echipe. În 2008 a fost desemnat cel mai bun fundaș din campionatul național și s-a transferat la formația suedeză Hammerby. În 2009 a fost declarat cel mai bun jucător al acestei echipe, iar în 2010 s-a legitimat la Kuban. 

La echipa națională a jucat 51 de partide și a înscris 4 goluri. Conform site-ului specializat transfermarkt.com, suma lui de transfer este egală cu 600 mii de euro. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)