ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul va iniția negocieri cu UE asupra unui acord de finanțare în sumă de 29 milioane de euro

15:42 | 04.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi hotărîrea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare cu Uniunea Europeană privind Facilitatea pentru cooperarea tehnică. Acordul prevede acordarea de către Comisia Europeană a 29 milioane de euro pentru asistență tehnică autorităților publice centrale în scopul dezvoltării și consolidării capacităților instituționale în procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, informează MOLDPRES.

Asistența tehnică va asigura, de asemenea, dezvoltarea capacităților de coordonarea a asistenței și îmbunătățirea capacităților instituționale guvernamentale în elaborarea și coordonarea de proiecte. Mai mult decît atît, acțiunea va sprijini dezvoltarea comunicării, precum și creșterea capacității de amenajare a teritoriului, inclusiv utilizarea terenurilor și planificarea urbană, ca și componente principale și lupta sporită împotriva spălării banilor.

Perioada de implementare a Acordului este de 72 luni de la intrarea în vigoare a acestuia. Inițiativa de inițiere a negocierilor asupra documentului respectiv îi revine Comisiei Europene în scopul facilitării procedurilor de implementare a Cadrului unic de sprijin acordat de UE 2014-2017.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!