ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Interne din Ucraina a anunţat că poliţia a prevenit un al doilea atac cibernetic

10:30 | 05.07.2017 Categorie: Externe

Kiev, 5 iul. /MOLDPRES/.Departamentul de cibernetică al poliţiei ucrainene a blocat un al doilea atac asupra Ucrainei, a declarat ministrul de Interne, Arsen Avakov, citat de Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Experţii încă încearcă să stabilească cine se află în spatele virusului ce a afectat sistemele calculatoarelor ale principalelor companii mondiale.

Oficiali ai serviciilor de informaţii din Ucraina şi firmele de securitate au transmis că iniţialele contaminări au fost răspîndite prin intermediul unei actualizări maliţioase a companiei M.E.Doc, acuzaţii negate de proprietarii firmei.

Avakov a transmis pe Facebook că ultimul atac a durat aproximativ trei ore, departamentul de cibernetică blocînd mailurile şi activarea virusului din partea serverelor sistemelor informaţionale M.E.Doc.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17005200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!