ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va găzdui anul viitor Summitul "Inițiativei celor Trei Mări"

14:20 | 06.07.2017 Categorie: Externe

Varşovia, 6 iul. /MOLDPRES/. România va găzdui în 2018 Summitul ''Inițiativei celor Trei Mări'', potrivit unor surse oficiale, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Sursele menționate au precizat că președintele român, Klaus Iohannis, a propus joi, la Summitul "Inițiativei celor Trei Mări" (Baltică — Adriatică — Neagră), care se desfășoară la Varșovia, ca următoarea reuniune să aibă loc, anul viitor, la București.

Toți liderii prezenți la Summitul de la Varșovia au fost de acord cu propunerea lui Klaus Iohannis, au arătat sursele oficiale.

"Președintele României a subliniat că valoarea adăugată a acestei inițiative poate consta în capacitatea sa de a contura proiecte concrete de interconectare, în special în domeniile transporturi și energie", au afirmat sursele citate.

Președintele român Klaus Iohannis participă joi, la Varșovia, alături de lideri din alte 12 state, la Summitul ''Inițiativei celor Trei Mări''. Președintele SUA, Donald Trump, participă în calitate de invitat special.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!