ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful autoproclamatei republici separatiste Doneţk a anunţat înființarea unui nou stat

12:10 | 18.07.2017 Categorie: Externe

Doneţk, 18 iul. /MOLDPRES/. Şeful republicii separatiste autoproclamate Doneţk, din estul Ucrainei, Alexandr Zaharcenko, a anunţat înfiinţarea unui nou stat - Malorossia, scrie agenţia Interfax, preluată de MOLDPRES.

"Considerăm că statul Ucraina în forma pe care o cunoaştem, nu mai poate exista. Noi, reprezentanţi ai regiunilor Ucrainei, cu excepţia Crimeii, anunţăm înfiinţarea unui nou stat, care este succesorul statului  ucrainean. Sîntem de acord ca noul stat să poarte denumirea de Malorossia, statul ucrainean prin acţiunile lui, s-a descriditat", a declarat pentru ziarişti, Alexandr Zaharcenko.

Potrivit lui, capitala Malorossiei ar deveni oraşul Doneţk, iar Kiev ar ramîne doar un centru istoric şi cultural fără statutul actual de capitală.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

 

 

img17005570

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!